Overleg nav stakingsaanzegging ACOD

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 17:24

Naar aanleiding van de stakingsaanzegging van ACOD was er vandaag overleg tussen de vakbonden en de overheid.

Er werd gevraagd om de huidige regeling on-hold te zetten en de vraag te stellen aan het nieuwe kabinet wat hun visie is in verband met de versoepelingen van het bezoek.

De DG beloofde contact te nemen en terug te koppelen tegen vrijdag 14u00 (morgen). Hij voegde er tevens aan toe bereid te zijn om in de bezoekzalen de plexi-schermen terug te plaatsen, maar dat dan, eens aan tafel gezeten, de mondmaskerplicht vervalt.

Wij streven ook nog altijd om na een bezoek zonder toezicht een (korte) medische isolatie in te stellen, eventueel gekoppeld aan testen.

De problematiek van de Covid-afdeling in Brugge werd nogmaals aangekaart. Het creëren van extra posten kan voor ons niet.
Sedert dinsdag is men in de gevangenis van Lantin voorbereidingen aan het treffen om zo vlug als mogelijk met een Covid-afdeling te starten, en zo Brugge wat te ontlasten.

Er zijn ondertussen ook speekseltesten aangekocht en men zal in eerste instantie het personeel van de Brugse Covid-afdeling testen.

Wij wachten uiteraard de terugkoppeling van de DG af, maar in afwachting is het toch raadzaam, en voor de zekerheid, de intentieverklaring in te vullen (eventuele actie vanaf 5 oktober om 22u00 tot en met 7 oktober om 22u00) . Dit kan nog tot en met vrijdag 2 oktober 2020 om 22u00.