ACV laakt houding ACOD

Gepubliceerd op 13 oktober 2008 om 11:29

ACV openbare diensten laakt de houding van het ACOD en blijft daarom uit protest weg op het overleg van 13 oktober 2008.

ACOD voert vandaag actie voor het kabinet van Justitie.

Normaal gezien geen probleem, ware het niet dat de deelnemers aan deze actie gebruik maken, zeg maar misbruik maken, van syndicale prerogatieven (drogreden is een zogenaamde vergadering in Brussel).

Actie voeren wordt daarbij dan ook lucratief : géén loonverlies, gratis vervoer, eten en drinken (!)... een betere publiciteitsstunt voor ledenwerving kan men zich niet indenken.

Ondertussen dienen de anderen (ACV-leden en collega’s) hun rustdag in te leveren om de dienst in de gevangenissen te verzekeren !

Dit misbruik van één van de syndicale prerogatieven ligt ACV openbare diensten zwaar op de maag !

Daarom ook zal ACV openbare diensten vandaag niet aanwezig zijn aan de onderhandelingstafel.

Zij vragen ook met aandrang dat de Minister van Justitie de daad bij het woord voert en dat er niet onderhandeld wordt met een partij die enkel wil aanwezig zijn om de onderhandelingen te boycotten.

Een boycot van een eisenbundel die ook zij in Gemeenschappelijk Front ondertekenden !

Verder is het ACV openbare diensten het verspreiden van laster en leugens door het ACOD meer dan beu.  Desinformatie lijkt een bewuste strategie.
Ook het benaderen van ACV-leden, met de belofte van dubbel stakingsgeld uit te betalen, is ons in het verkeerde keelgat geschoten.  De dag dat je met staken meer zal verdienen dan met werken is bij het ACOD blijkbaar niet ver weg.... of schuilt hier de ware reden van dit alles, met name ledenwerving !?!

Het ACV openbare diensten zal ook in dit dossier de belangen van al het personeel op een eerlijke manier blijven behartigen...