Overleg kabinet dag 4...

Gepubliceerd op 4 mei 2016 om 20:35

Op woensdag 4 mei was er voor de derde dag op rij overleg met het kabinet. De Minister gaf er enkele verduidelijkingen betreffende de voorstellen die er gisteren op de tafel lagen : er wordt in 2016 kop voor kop vervangen, de besparingen worden dit jaar bevroren en op het einde van het jaar wordt er een evaluatie gemaakt.

De vervangingen worden op zo’n 250 geschat en daar bovenop komen nog 100 aanwervingen in het kader van de terrorbestrijding.

De overheid engageert zich om het kader op te vullen tot 94% van het kader 2014.

De flexipremie wordt uitgebreid naar de andere beroepscategorieën in de gevangenissen die meestappen in de rationalisatie. Het bedrag : €3 per uur (geïndexeerd is dat €4,8252).

Met grote waarschijnlijkheid zal iedereen die de flexipremie krijgt 8u werken. De minister zal het voorstel MB bekijken.

Momenteel zijn er 11 gevangenissen die in aanmerking komen voor de flexipremie met terugwerkende kracht. De namen van deze gevangenissen werden niet bekend gemaakt.

Het mandaat dat onze onderhandelaars in het nationaal comité kregen, en bevestigd door het Nederlandstalig groepscomité, is na lange discussies en 4 dagen hoog overleg met de Minister bijna volledig binnen gehaald !