Frederique Baele


Als hoofdmilitant van de Hulpgevangenis is syndicale dienstverlening en bereikbaarheid één van mijn belangrijkste aandachtspunten.

Wanneer je militanten en onze leden te werk gesteld zijn in een 24/24 setting, verdienen zij deze service.

In 2014 werd ik helemaal alleen ACV OD militant in de hulpgevangenis met een handvol leden, werkte keihard, met vallen en opstaan, maar steeds voor en door de leden.

Dit vertaalde zich na een paar jaar in een militantenkern met een sterk uitgebouwde werking en ACV OD werd de enige vakbond in de Hulpgevangenis.

De ondersteuning toen als prille militant door onze ,ondertussen voor een tweede maal tot  Nationaal Voorzitter verkozen, Serge Pieters als coach, zal ik altijd dankbaar koesteren, die ondersteuning mag ik nu als regiovoorzitter aan anderen geven. Militanten zien groeien door een goede ondersteuning,  geeft een gevoel van erkenning in soms bittere syndicale tijden.

Daarom probeer ik er alles aan te doen om een krachtige ondersteuning voor alle militanten  te verzekeren, alleen samen met sterke militanten kunnen we een nog betere dienstverlening op de werkvloer verlenen binnen alle gevangenissen in onze regio.

Ik ben dan ook enorm fier op al mijn militanten, omdat ze ieder op hun eigen manier dagelijks  het beste van zichzelf geven voor de leden.

Ook in de kledijcommissie zet ik me in om te breken met de jarenlange malaise, door constructief en progressief mee te bouwen aan een oplossing, weliswaar binnen de lijnen van deze commissie, doch altijd met waakzaamheid en terugkoppeling naar de Vlaamse Vleugel.

Als verdediger bij tucht probeer ik leden zo goed mogelijk te ondersteunen, aarzel dus niet om bij een VOU of bij een uitnodiging tot verhoor tijdig hulp te vragen  en via de secretaris of vrijgestelde iemand te laten aanstellen om je te ondersteunen.

GROEIEN IS DOEN,

DOEN IS SAMEN GROEIEN


contacteer Frederique