Incident Sint-Gillis onaanvaardbaar

Gepubliceerd op 17 januari 2011 om 12:58

Incident met onderzoeksrechter in de gevangenis van Sint-Gillis kan niet zonder gevolg blijven !

Blijkbaar gelden wetten en reglementen alleen voor gewone stervelingen en niet voor onderzoeksrechters… zo moet onderzoeksrechter De Troy gedacht hebben zondagsnamiddag in de gevangenis van Sint Gillis.

Prompt werden zij, die alleen een gekende (!) reglementering wilden laten toepassen, met veel machtsvertoon weggevoerd voor ondervraging !  Het personeel was verontwaardigd en reageerde. Het kreeg ook de steun van haar administratie…

Laat dit alvast duidelijk zijn : DIT IS VOOR ONS ONAANVAARDBAAR !

Onderzoeksrechters zijn er immers voor personen op te pakken die wetten en reglementen niet respecteren, niet om mensen op de rooster te leggen die ze (laten) respecteren. Verder zijn regels die er gekomen zijn om de veiligheid te kunnen garanderen ook voor een onderzoeksrechters geldig. Zij kunnen niet, onder het mom van ‘onafhankelijkheid’, zich boven de wet stellen.

We vragen dan ook dat deze flagrante vorm van machtsmisbruik niet zonder gevolg blijft en dat zowel de minister van Justitie als de hiërarchische overste van betrokken onderzoeksrechter het ‘nodige’ doen.