ACV Openbare Diensten - gevangenissen

Seks in de gevangenis

Michel Ackaert werkte meer dan 22 jaar in de gevangenis van Brugge.  Hij besluit straks deze kleine kwarteeuw op een luchtige manier met het boek Seks in de gevangenis.

Lees meer »

Vaccineren start op 4 mei

De vaccinatiecampagne voor de actieve personeelsleden van de gevangenissen start volgende week in de gevangenissen van Brugge, Hasselt, Merksplas, Ittre en Lantin.  De week nadien volgen ook de andere vaccinatiecentra (Gent, Leuven Centraal, Andenne, Leuze & Marche).

Lees meer »

Mutatie-oefening PBA

Zoals u weet, werd er in 2020 geen mutatie-oefening voor de graad van PBA georganiseerd waardoor er werd besloten om de lopende aanvragen niet te wissen op 31/12 zoals voorgaande jaren wel het geval was.  De mogelijkheid om mutatie te vragen in de graad van  PBA bleef continu geopend en dit tot zolang er onvoldoende reserves van de laureaten waren.  

Lees meer »

Stakingsaanzegging opgeschort onder voorwaarden

Het gemeenschappelijk vakbondsfront schort de stakingsaanzegging van 15 april 2021 op, maar niet zonder daar voorwaarden aan te koppelen.  Voorwaarden die het personeel moeten geruststellen dat de vinger aan de pols wordt gehouden de komende weken.

Lees meer »

Vaccinaties

Naar aanleiding van de stakingsaanzegging betreffende het prioritair vaccineren was er op dinsdag 20 april een HOC (Hoog overlegcomité).  We kregen er te horen dat het vaccineren van het personeel van de gevangenissen door Empreva zal gebeuren.

Lees meer »

Gevangenispersoneel prioritair gevaccineerd

Nadat we afgelopen vrijdag samen met de collega‚Äôs van de andere vakbonden een nationale stakingsaanzegging indienden om de gevangenissen als een collectiviteit te beschouwen en er iedereen prioritair te vaccineren, heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne vandaag op de interministeri√ęle conferentie Volksgezondheid, dat de vaccinatiestrategie bepaalt, met succes geijverd om het gevangenispersoneel prioritair te vaccineren.

Lees meer »