Justipress


In 1997 verscheen het allereerste nummer van ons magazine Justipress.  Na ruim een kwarteeuw en tal van metamorfoses voerden we eind 2023 de papieren versie definitief af.  Sedert december 2023, de 104de Justipress, gaan we volledig digitaal.

Behalve het besparen van bergen papier, en het redden van heel wat bomen, verandert er niet zo heel veel.  We blijven driemaandelijks (januari, april, juli & oktober) dit magazine publiceren.  Mocht er in de loop van het jaar nood zijn aan een extra nummer, of aan een special : dit kan !

Hieronder kan je de vier meest recente nummers van het magazine downloaden.


september 2023 (103)
PDF – 410,7 KB 92 downloads
juni 2023 (102)
PDF – 362,2 KB 92 downloads
maart 2023 (101)
PDF – 523,9 KB 83 downloads
december 2022 (100)
PDF – 729,0 KB 82 downloads

Hotel Oostereiland

Voor personeel dat er echt niet genoeg van krijgt en het gevangenisgevoel ook in zijn vrije tijd wil meemaken is er hotel Oostereiland. Dit is een gerenoveerde gevangenis met een unieke ligging aan het Markermeer in Nederland.

Lees meer »

Tentenkamp aan het PCB

Aan de gevangenis van Brugge hebben we op vrijdagochtend 15 september tenten opgezet tijdens een ludieke actie. Hiermee wilden we de overbevolking in de cellen aankaarten. De gedetineerden leven letterlijk als sardienen in een blik. Dat leidt onmiskenbaar tot spanningen, hygiënische problemen en een onhoudbare werkdruk voor het personeel.

Lees meer »

Haren & Sint-Gillis anno 2023

Gezien de stijgende evolutie van de overbevolking, de toenemende agressiegevallen en het vooruitzicht om binnenkort gevangenisstraffen van minder dan twee jaar uit te voeren, werd er begin augustus in gezamenlijk vakbondsfront beslist om een procedure zonder de intentie te staken in te dienen. We hebben duidelijk gemaakt dat de aanwezigheid van de politieke overheid tijdens dit sociaal overleg essentieel is.

Lees meer »