Ann Vermorgen voorgedragen als nieuwe voorzitter

Gepubliceerd op 17 mei 2023 om 15:30

Na een ruime consultatie zal  Ann Vermorgen aan de Algemene Raad van het ACV worden voorgedragen als kandidaat voorzitter in opvolging van Marc Leemans. De algemene raad van het ACV komt samen op 20 juni.

Ann Vermorgen (1965)  is afkomstig van Hamme, maar woont al een hele tijd in Gent. Ze studeerde af als maatschappelijk assistent en is al jaren actief in de Christelijke Arbeidersbeweging. Haar engagement startte in de KAJ (Katholieke Arbeiders Jeugd). De lijfspreuk van Cardijn “Zien, oordelen, handelen” is nog steeds een grote inspiratie bron voor Ann Vermorgen.

In 1996 werd Ann Vermorgen secretaris bij ACV Openbare Diensten, ze volgde er agentschappen en departementen van de Vlaamse overheid en de regionale en lokale besturen op. Tot 2008, toen werd Ann Vermorgen nationaal secretaris bij het ACV. Als nationaal secretaris is Ann Vermorgen lid van het Dagelijks Bestuur van het ACV en staat ze mee in voor de dagelijks leiding van de grootste vakbond van het land. Naast de dagelijkse leiding was haar belangrijkste bevoegdheid het Vlaams ACV. In die hoedanigheid vertegenwoordigt Ann Vermorgen het ACV binnen de SERV, waarvan ze verschillende keren voorzitter was.

Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023