Manifestatie op 12 december

Gepubliceerd op 28 november 2023 om 11:47

De Europese Commissie wil het Stabiliteitspact en groeipact verstrengen. In mensentaal: de lidstaten zullen hard moeten snoeien in de sociale zekerheid, de openbare diensten en in investeringen. En dat terwijl de energiecrisis en oorlog in Oekraïne en het Midden-Oosten volop woeden.

Voor het ACV is het duidelijk : de Europese Commissie moet juist kiezen voor investeringen, niet voor besparingen die ten koste gaan van de werknemer.  Het ACV neemt daarom op 12 december samen met het ABVV, ACLVB en de de Europese vakbonden deel aan de Europese manifestatie. 

We roepen niet op om de gevangenissen hiervoor plat te leggen, maar wie wenst deel te nemen aan deze manifestatie is ingedekt vanaf maandag 11 december 2023 om 22u00 tot en met dinsdag 12 december 2023 om 22u00.

Uiteraard dien je dan de regels met betrekking tot de intentieverklaring te respecteren (indienen voor 8 december 2023 om 22u00).

Een blanco intentieverklaring kan je hier (PDF), of hier (Word) downloaden.

Wij manifesteren VOOR 💚

  • Investeringen in openbare diensten
  • Waardige lonen
  • Een Europees industriebeleid verenigbaar met de klimaatdoelstellingen en met respect voor de kwaliteit en duurzaamheid van jobs

Wij manifesteren TEGEN

De terugkeer naar het blinde besparingsbeleid en dus :

  • Het bevriezen van onze lonen
  • De privatisering van en besparingen in onze openbare diensten
  • De afbraak van onze onze pensioenen

Download het pamflet