Justitie laat het PCB verkommeren

Gepubliceerd op 28 november 2005 om 13:22

De laatste jaren heeft Justitie stelselmatig verzuimd om de broodnodige onderhouds- en aanpassingswerken uit te voeren in het Penitentiair Complex te Brugge.

De veiligheid van personeel en gebouw gaat met de dag achteruit...

Zo heeft men er al jaren weet van dat er voor de elektronica geen reservestukken meer in voorraad zijn. Men vertikte het gewoon om een oplossing te zoeken en pleegde ‘interne roofbouw’ met catastrofale gevolgen. Want eens stokt dit systeem !

Zo zijn er nu verschillende elektronische (veiligheids-) circuits uitgevallen. Daar het systeem zo verouderd is, zijn er nog nergens stukken te vinden om dit euvel te herstellen. De gevolgen zijn verregaand: deuren kunnen niet meer elektrisch geopend, bepaalde alarmen werken niet meer, de interfonie is in verschillende delen onbruikbaar… Dat schept onvermijdelijk gevaarlijke toestanden voor de veiligheid van personeel en instelling.

Sprak men in het verleden over het "viersterren hotel" dan gaat men nu duidelijk zijn mening moeten herzien want binnenregenen doet het ook…
En opnieuw dreigt het personeel de dupe te worden !

Immers het "schuldig verzuim" van de overheid, verhaald zich opnieuw op het personeel: bijkomende posten (ter garantie van de veiligheid) = minder verlof, minder rust,...

Daarom heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront beslist om op woensdag 30 november 2005 een stakingsaanzegging in te dienen bij de directie.