Debat over het gevangeniswezen

Gepubliceerd op 4 april 2007 om 10:03

Netwerk Samenleving & Detentie organiseert op woensdag 18 april om 20u00 een politiek debat over het Belgische gevangeniswezen.  De sprekers zijn Stef Goris (VLD), Walter Muls (spirit), Stefaan Van Hecke (Groen!), Servais Verherstraeten (CD&V) en Ludwig Vandenhove (sp-a).  Moderator is Frank Verbruggen van de KUL.

De federale verkiezingen zijn in aantocht.  Tijd voor verkiezingscongressen, partijprogramma's en ronkende verklaringen !  Het Netwerk Samenleving & Detentie wil de politici aan de tand voelen over de Belgische gevangenissen.  Spectaculaire gebeurtenissen zoals ontsnappingen brengen de gevangenissen in het nieuws.  De reacties van politieke partijen zijn op zo'n momenten vaak even spectaculair.  Met dit debat wil men wat dieper graven : wat is de visie van de politieke partijen op het gevangeniswezen ?  Hoe willen zij problemen zoals overbevolking structureel aanpakken ?  Wat met geďnterneerden ?  Op deze vragen en vele anderen hoopt met een antwoord te krijgen !

Het debat wordt gevoerd in de Fac. Rechtsgeleerdheid (aud. Zeger Van Hee, lok. 91.56) van de KUL, Tiensestraat 41, 3000 Leuven.  De toegang is gratis en inschrijven kan via e-mail : angela@mensenrechten.be