Nieuwe directeurs voor P&O en NICC

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 11:06

Sarah Blancke zal officieel aantreden als stafdirecteur Personeel en Organisatie op 15 februari 2021.  Sinds 1 februari 2021 is Pierre Van Renterghem officieel aangesteld als directeur-generaal voor het NICC.

Sarah Blancke was eerder aan de slag bij de dienst Kennis- en competentiemanagement van de FOD Binnenlandse Zaken. Ze was vervolgens Business Partner P&O bij de FOD Financiën. Sinds 2 jaar en nu nog voor enkele dagen is ze Human Capital Manager bij de NMBS.

Deze benoeming beëindigt officieel het ad interim leiderschap van Christine D’Hont.

Sinds 1 februari 2021 is Pierre Van Renterghem officieel aangesteld als directeur-generaal voor het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. De aanstelling beëindigt ook officieel de ad interim leiding door Gert De Boeck. Hij blijft actief als operationeel directeur Criminalistiek, naast Christophe Mincke als operationeel directeur Criminologie.

Pierre Van Renterghem is scheikundige van opleiding en startte zijn loopbaan in databeheer. Hij ging in 1998 aan de slag bij het NICC en klom daar in 2004 op tot hoofd van de afdeling Biologie. In 2006 ging hij bij Europol aan de slag. Sinds oktober 2015 was hij directeur-generaal van WELBIO, een inter-universitair onderzoeksinstituut.

De nieuwe directeur-generaal en het directiecomité zijn sterk gemotiveerd om het NICC verder te laten groeien in haar sleutelrol binnen het domein van Justitie.

bron : e-comm