ACV Openbare Diensten - gevangenissen

Overheid denkt aan detentieboten

Volgens het persagentschap Belga overweegt de federale overheid ernstig om de overbevolking in de gevangenissen op te lossen met gevangenisboten.  Zo'n drijvende gevangenissen hebben het voordeel dat ze snel kunnen worden ingezet, terwijl de bouw van een gewone gevangenis jaren duurt. Mogelijk neemt ons land straks één van de twee bajesboten over van Nederland.  Mocht het zover komen dan komt Antwerpen in aanmerking als aanmeerplaats.

Lees meer »

Personeel SI Merksplas is het beu

Het personeel S.I. Merksplas is het beu !  Daarom eist het gemeenschappelijk vakbondsfront SIM resultaten in plaats van loze beloftes.  Het is niet vijf vóór, maar wel vijf na twaalf !  Nog nooit is de misnoegdheid onder het personeel zo groot geweest.  Het recht op betere, meer geloofwaardige en sociale werkomstandigheden dient onmiddellijk te worden ingevuld.

Lees meer »

Verlof wegens verminderde prestaties

Na een periode van ziekteverlof die tenminste 30 kalenderdagen heeft geduurd, kan een statutair personeelslid vragen zijn functie terug op te nemen met verminderde prestaties.  Dergelijke vraag voor dienstafwijking wordt beschouwd :

Lees meer »