ACV Openbare Diensten - gevangenissen

Voorstel aanvaard, maar nieuwe datum

Gezien de problematiek in de gevangenissen besliste de Vlaamse vleugel van het ACV – Openbare Diensten Gevangenissen op 22 januari 2007 om een voorstel aan haar Franstalige vleugel en de andere vakbonden (ACOD & VSOA) te formuleren.

Lees meer »

Iedereen is nu expert

Er beweegt heel wat rond de gevangenissen het laatste jaar.  Heel wat keren hebben de gevangenissen in België het nieuws gehaald en steeds was het kommer en kwel.  Het ene bericht was al negatiever dan het andere.

Lees meer »

10.000 kandidaten op selectieproef

Op de Heizel in Brussel zijn zaterdag een kleine tienduizend mensen opgedaagd om deel te nemen aan een eerste selectieproef voor penitentiair beambte.  Dat zei Myriam Bouveroux van Selor, het selectiebureau van de overheid.  Uiteindelijk wil de overheid per taalrol naar een lijst van zevenhonderd geslaagden.

Lees meer »

Voorstel van de Vlaamse Vleugel

Gezien de problematiek in de gevangenissen heeft de Vlaamse vleugel van het ACV – Openbare Diensten Gevangenissen vandaag, 22 januari 2007, beslist om het volgende voorstel aan haar Franstalige vleugel en de anderen vakbonden (ACOD & VSOA) te formuleren :

Lees meer »